22. February 2020

En fastekur har meget helsebringende egenskaber.

Før man begynder at faste bør man i en lille uges tid spise en meget let

kost uden kød og mælkeprodukter. Denne diæt skal bruges igen når du trapper op igen efter fasten.

Fasten bør bestå i at man drikker 1 glas grøntsagssaft, enten friskpresset eller købt færdiglavet I en helsekostforretning, dette indtages slurkevis sammen med et glas vand morgen – middag – og aften.

Under faste forløbet, skal der ikke indtages nogen for for stimulanser, men ej heller tilskud, dog kan Spirulina eller Chlorella, eks. 5 tabletter / kapsler tages til hver glas grøntsagssaft.

Er man i tvivl, om man bør faste, eventuelt på grund af sygdom, bør man søge råd hos en kostvejleder / ernæringsterapeut først.

 

Let faste.

Ved lettere udrensning indsættes to måltider bestående af for eksempel lidt korngrød, kogte ris med masser af rå grøntsager og lidt frisk frugt som mellemmåltider.

Aftensmåltidet kan eksempelvis være en

grøntsagssuppe med en plantebouillon, tangmel og eventuelt lidt fisk af lyst kød.

Idéen med en sådan udrensningskur, er at man ikke behøver at faste, men dog spise sundt, hvor kød og mælkeprodukter udelukkes i denne periode.

Det er vigtigt at drikke rigeligt med vand og urtete under hele kuren, dog ikke kaffe, alkohol, øl, vin og spiritus eller almindelig te.

 

En ugentlig faste dag.

Hvis det er besværligt at faste eller spise en udrensende kost igennem

længere tid, kan en enkelt fastedag om ugen gavne kroppen.

Man kan eksempelvis gennemføre en fastedag ved at drikke et glas grønsagssaft saft tre gange dagligt, i stedet for et hovedmåltid. Supplér med udrensende urtedråber, eks. Phytomin Toxiform eller tablettet, eks. BioDrain med lidt vand før saften.

Drik i løbet af dagen en liter tea f lige dele gyldenris og brændenælde samt en liter kogt vand.

 

Rensevæske.

Kog halvanden liter vand op med 400 gram persillerod, et stykke porre eller løg, et fed hvidløg, et stykke ingefær på cirka 1 centimeter, et stykke peberrod på cirka 1 centimeter samt et pænt stykke selleri.

Alle grøntsagerne skæres i småstykker og småkoges i vandet i cirka en time. Efter en time afsies afkoges og drikkes i løbet af dagen. Dette afkog kan tages en gang imellem, sammen med den almindelige daglige kost, hvor man ønsker en ekstra udskillelse, men kan også suppleres med grøntsagssafterne på de enkeltes fastedage eller fasten over de ti dage.

Grøntsagsafkoget har en meget basedannende og dermed udrensende effekt.

Speak Your Mind

*