22. February 2020

Hvidløg til cancer i mave og tyktarm.

I Kina er der udført et økologisk studie, der fandt, at ca. 80 % af befolkningen, som boede i et område med lav dødelighed af mavecancer, spiste hvidløg 3 gange om ugen. I modsætning hertil fandt man, at kun 1 % af en anden sammenlignelige befolkningsgruppe spiste hvidløg 3 gange om ugen, og denne gruppe havde en høj dødelighed pga. mavecancer. En metaanalyse, der kombinerede resultaterne fra forsøgene fandt, at de personer, der indtager mest hvidløg har en cancerrisiko, der er 50 % lavere end for dem, der indtager mindst hvidløg.

 

Infektion med Helicobacter pylori bakterien forøger risikoen for mavecancer.

Tre ud af fire studier har fundet, at indtagelsen af hvidløg var signifikant lavere hos personer diagnosticeret med cancer i tyktarmen set i forhold til en kontrolgruppe fri for cancer. En metaanalyse viser, at risikoen for tyktarmscancer var ca. 30 % lavere for dem, der havde den højeste indtagelse af hvidløg sammenlignet med dem, der havde en lav indtagelse.

 

Resultater af forsøg viser, at en høj indtagelse af hvidløg og andre vækster fra løgplanter måske kan beskytte mod mave- og tyktarmsrelateret cancer.

Kilde

www.lpi.oregonstate.edu/infocenter/phytochemicals/garlic/

Speak Your Mind

*