9. July 2020

Broccoli.

Broccoli er en fantastisk grøntsag. Typisk kendt fra Middelhavslandene, men dens smag, der minder om blomkål og asparges, har på kort tid gjort den meget populær også hos os.

Broccoli er særlig rig på betacaroten, som er forstadiet til A-vitamin. Den indeholder tillige meget C-vitamin, E-vitamin, kalk, jern og folinsyre.

Disse næringsstoffer giver en god forebyggelse af hjerte- og kredsløbssygdomme og for tidlig ældning.

Kålarter indeholder nogle aktive sekundære plantenæringsstoffer, som kaldes indoler og sulforafan, som er meget antioxidante og har vist sig at kunne hæmme udviklingen af forskellige cancerformer. Specielt skulle de være virksomme til at modvirke tarmkræft,

lungekræft og prostatakræft.

Alt dette gør, at broccoli er en meget vigtig grøntsag til styrkelse af immunforsvaret, kredsløbet og generelt livet.

Tillige har senere undersøgelser også vist, at broccoli kan beskytte med mavesårsbakterien Helicobaktor pylori, der forårsager betændelse i mavens slimhinde.

Den danske forsker professor dr. med Henrik Enghusen-Poulsen, som forsker i ændringer i arvemassen, mener, at man som ryger kan reducere beskadigelsen af sin arvemasse med 30 %, hvis man gør det til en vane at spise mindst 400 gram broccoli dagligt.

Speak Your Mind

*