5. April 2020

Helse brevkassen

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.

Sider: [1]
Forfatter Emne: Kost og urinsyregigt
Hans-
Henrik
Newbie
Indlæg: 1
Indlæg Kost og urinsyregigt
den: August 4, 2011, 18:04

Hvilken kost skal jeg tage hensyn til, når jeg har urinsyregigt, også kaldet podagra.

Jeg anmoder om lidt hjælp – kostmæssigt - til min podagra. Hos min fysioterapeut har jeg fået at vide, at kosten også har indflydelse, men læger siger ofte, at der ikke er ret meget hjælp at kan hente der.

Nu har jeg imidlertid så ondt, at jeg må gøre noget andet, så hvad gør jeg?

Frede-
Damgaard
Administrator
Indlæg: 18
Frede Damgaard
Indlæg Re: Kost og urinsyregigt
den: August 4, 2011, 18:19

Hej Hans Henrik

Der er lidt forskellig opfattelse af, hvad der hjælper, og det er nok også lidt hvilke mennesker der udtaler sig, hvilke ting, der hjælper. Uanset er det min erfaring, at der kan gøres meget kostmæssigt.

Du bør i hvert fald i en periode undgå følgende: Kaffe, cola, alkohol, indmad, rødt kød, samt fjerkræ. Ligeledes sild, sardiner, makrel, ansjoser, bælgplanter som eksempelvis gule og grønne ærter, linser, grønne bønner, desuden champignon, asparges, blomkål og spinat.

Nu kunne man sikkert godt foranlediges til at sige, hvad kan man så leve af? Men der er masser af grøntsager samt lyst kød og ikke mindst fisk at leve af. Og så måske efter en tre måneders periode, kan man begynde at spise lidt af de førnævnte, forbudte fødevarer.

Gerne suppleret med ingefær (Zingiber officinale), gurkemeje (Curcuma Longa) og djævleklo (venustorn) (Harpagophytum procumbens) ekstrakter sammen med EPA-DHA - Omega-3.

Sider: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.33.2 ; Side indlæst på: 0.02 sekunder.