28. February 2020

Helse brevkassen

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.

Sider: [1]
Forfatter Emne: Colitis Ulcerosa - optagelse af forskellige madvarer
Mille-
Lucia
Newbie
Indlæg: 1
Indlæg Colitis Ulcerosa - optagelse af forskellige madvarer
den: September 27, 2011, 14:24

Hej Frede

Jeg har colitis ulcerosa og er ved at prøve at finde ud af, hvilke madvarer, der påvirker min mave. På sygehuset oplyser de, at det ikke er bevist, at mad har en indflydelse på colitis ulcerosa, men jeg synes bestemt, jeg mærker forskel, alt efter hvad jeg indtager.

Jeg har dog ingen viden om, hvor længe de forskellige madvarer er om at nå tarmen, så jeg har lidt svært ved at afgøre, hvad, der påvirker hvornår. Kan du hjælpe mig med det, evt. henvise til noget viden herom?

Samtidig har jeg problemer med at få nok vitaminer og mineraler. Jeg har endnu ikke fundet et multivitamintilskud, der ikke giver negative påvirkninger af min sygdom. Jeg har bl.a. prøvet omnimin, mivi, apotekets multivitaminpille og multitabs' multivitaminpille.

Jeg får hver dag tilskud af d-vitamin, kalktilskud og eye-q fiskeolie. (Jeg har dog netop fået målt mine værdier ved en biopat og mangler b-vitamin ((også målt hos lægen - b12). Har forsøgt med mega b-stress, hvilke giver ulidelige smerter, mangler endvidere fiskeolie, kalk, magnesium og e-vitamin)

Jeg tager probiotic 10 / ILD hver aften. Kan du anbefale andet ved colitis og har du evt en løsning på vitaminproblematikken?

Venlig hilsen og tusind tak for din tid
Mille Lucia

Frede-
Damgaard
Administrator
Indlæg: 18
Frede Damgaard
Indlæg Re: Colitis Ulcerosa - optagelse af forskellige madvarer
den: October 9, 2011, 20:54

hej Mille
Det er ikke nemt at sige her på brevkassen, da det er bedst for dig at kontakte en behandler, der kan teste dig for fødevarereaktioner med enten en Vega-tester, Biotron eller med kinesiologi. dog er mine erfaringer disse, undgå mælke produkter, glutenholdige kornsorter, eks. hvedesorter, byg, havre, rug. tillige vil jeg foreslå dig at holde dig helt fra sukker.
Du bør supplere med multi vitamin mineral tilskud, eksempelvis 2 Omnimin og fiskeolie af god kvalitet, eksempelvis Omega-3 fra Nordic Naturals, eller Eskimo-3 eller OmniKrill samt tage 1 spsk. Aloe Vera før hvert måltid i blandet 1 tsk Ulmun rubra. Det lyder helt fint med Probiotic ILD, suppler gerne med 1 tsk Ulmus rubra sammen med denne ved sengetid.
Mvh. Frede Damgaard

Sider: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.33.2 ; Side indlæst på: 0.02 sekunder.